!!! BİR YAZARIN WEB SİTESİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN !!!
 
 

Ana Sayfa

İletişim

Ziyaretçi Defteri

Forum

Saklı sayfalar

Anketler

Bize Yardım Edin

 

REHBERLİK

Matematik Nedir?

Matematik Korkusu

Matematik neye yarar?

Matematik Karikatürler

Sınav Kaygısı

Kitap Okumanın Yararları

Ders Çalışma Programları

SBS Puan Hesaplama

Online Deneme Sınavı

Çarpım Tablosu

Bunları Biliyor Musunuz?

 

ÜNLÜLER

Ali KUŞÇU

Cahit ARF

Kurt GÖDEL

   
 

Zirve Matematik

2008 6.Sınıf Matematik Sbs Soruları

21 Haziran 2008 SBS Matematik Soru ve Cevapları




21 Haziran 2008
6.Sınıflar
 SBS Sınavı A kitapçığı Matematik Sorularının Çözümleri ve Konu Analizi
1) Tam sayılarda toplama ve çıkarmayla ilgili sıcaklık farkı (parantezli çıkarma)
(-4)-(-9)=-4+9=+5
(+3)-(-5)=+3+5=+8
(+8)-(+1)=+8-1=+7
(+4)-(-2)=+4+2=+6 
cevap: salı günü en fazladır.(+8)
2) Kümelerde fark işlemi,kesişim ve birleşim işlemi,tümleyen işlemi

AÇ
B=3
AUB'=7
BÇA'=2
cevap: A/B=4 fark işlemi
3) Problem çözebilme ve işlem önceliği parantezli işlemler
cevap: 4+(2x20)
4) Ondalık kesirlerde problem çözebilme,ondalık kesirlerde bölme ve çarpma işlemi
kütüphane ile market arası 5 eşit parça,
1 parça=x dersek
5.x=1,5 her iki taraf 5'e bölünürse x= 0,3km
market ile okul arası 4 eşit parça 
cevap: 4.x = 4.0,3 = 1,2km
5) Birim küplerin sağdan,soldan,önden,arkadan,üstten ve alttan görünümü
cevap: D şıkkı
6) Kesirlerle ilgili işlemler,kesir takımında parçalardan bütün elde etme
1/3+1/3=2/3 şekildeki büyüklük
2/3'ü iki ile genişletirsek 4/6 olur.
4/6 = 4x1/6 yani 4 tane 1/6 olur.
cevap: 4 tane
7) Yarış pistindeki araçların ilk defa yan yana gelmeleri şeklinde Ekok sorusu
cevap: ekok(4,6)=12
8) Eş doğru parçaları ; eşit uzunluklardan yada eş aralıklardan oluşmalıdır.
cevap: B noktası
9) Düzgün çokgenlerin kenar uzunlukları ve açıları birbirine eşittir.Burdaki şekilde karedir.
cevap: F noktası
10) Çokgenlerin kesilmesi sonucu oluşan yeni şekillerin çevre uzunluğu
1'de azalmış
2'de azalmış
3'de değişmemiş
4'de artmış
cevap: 4'de artmış
11) Yüzde hesapları ile ilgili problem çözme
günde 3,haftada 3x7=21 defa diş fırçalıyor.
21x15=315 litre haftada boşa akıyor.kapatıldığında bu su azalır.
yani 315 litre 900 litrenin yüzde kaçı?
cevap: 315/900=x/100
x=35 yani %35
12) Harita üzerinde  yaklaşık alan tahmin etme,karenin alanını bilme
yaklaşık 12 tane kare vardır.
1 karenin alanı =5x5=25km2
cevap: 12 karenin yani iznik gölünün alanı 12x25=300km2 
13) Geminin bir köşesi belirlenir.istenilen öteleme hareketi yapıldığında aynı yer üst üste gelirse doğru öteleme yapılmış olur.
cevap: D şıkkı
14) Bir olayın olasılığı=istenen durum / tüm durumlar
= yıldız sayısı/hepsi
A) 4/8=1/2  B) 1/3  C) 2/6=1/3  D) 1/4
1/2,1/3,1/4 paylar eşit olduğu için paydası küçük olan en büyüktür.yani 1/2 olasılık en fazladır.
cevap: A şıkkı
15) Grafik yorumlama
cevap: D şıkkı
16) Karşılaştırma problemleri,cebirsel ifadeler
4+4 = 3+3+x
8 = 6+x
x = 2 kg
cevap: 2kg




Bu sayfa hakkındaki yorumlar:
Yorumu gönderen: sanane, 22.12.2012, 09:33 (UTC):
güzel



Bu sayfa hakkında yorum ekle:
İsmin:
Mesajınız:
Bugün 21 ziyaretçi (89 klik) kişi burdaydı!

 

 

KONULAR

6.Sınıf Matematik Konuları

7.Sınıf Matematik Konu Başlıkları

8.Sınıf Matematik Konu Başlıkları

Doğru Parçası Paradoksu

Matematiği Görselleştirme ve The Geometer's Sketchpad

Aritmetiğin Hataları

Depremin Matematiği

Collatz Teoremi

Matematik Ders Videoları

Kümeler

Geometrik Cisimlerin Alanları

Ebob-Ekok

Kareköklü Sayılar

Sayı Örüntüleri

Tam Sayılar

Ölçüler

Öteleme Ve Süsleme

Üstlü Sayılar

Cebirsel İfadeler

Olasılık

Üçgenler

Asal Sayıların Dağılımı Teorem Haline Getirilmiş

Pi Sayısının Tarihçesi

Oran Ve Orantı

Fraktallar

Altın Oran

Matematikte Sağdan Sola Okuma

Eşitsizlikler

Grafikler

Standart Sapma

 

SINAVLAR

SBS Rehberlik

SBS Soru Tahminleri

2009 Matematik Sbs Soruları

2008 Matematik Sbs Soruları

ÖDEVLERDE YARDIM

İlköğretim Okulları Matematik Performans Görevi ile Proje Ödevi Konuları ve Taslakları

Matemetik Nerede?

 

TESTLER

Sağ Ve Sol Beyin Testi

 

ARŞİV

Matematik

Türkçe

 
 
----------------
matematikCafe

 

 

 

DetayToplist Hit Kazan
 
 
   

Hazırlayan: www.zhsahin.com

 

=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=